De vleeshoeve de hoeveslagerij met rundsvlees van eigen kweek

Het bedrijf

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd in 1995 overgenomen van Celesta haar ouders. Op het bedrijf werd voornamelijk melkvee gehouden alsook een klein aantal wit-blauw runderen. Omdat Ronny nog buitenshuis gaat werken als beenhouwer werd er al snel gekozen om uit te breiden met wit-blauw runderen.

In 2003 werd dan ook de beslissing genomen om te starten met een hoeveslagerij.

De runderen worden gekweekt op de hoeve. Er wordt gezorgd voor een evenwichtige voeding die voornamelijk bestaat uit maïs, bieten en gras. Tijdens het afmesten worden er krachtvoeders gegeven rijk aan CLA en Omega 3.

Er worden enkel vrouwelijke runderen geslacht en dit rond de leeftijd van 4 à 5 jaar. Dit is omdat dan het vlees het lekkerst is en het malst. Het vlees wordt versneden op het bedrijf en vervolgens in de winkel verkocht.

Omdat er ook nog melkvee aanwezig is op het bedrijf werd er in 2008 beslist om hoeve-ijs te produceren. Dit in allerhande smaken en te verkrijgen in de hoevewinkel.

LET OP: vanaf januari 2024 werken we enkel op bestelling en dit 1 dag per maand. Kies dus op de bestelpagina zeker jouw gewenste afhaaldatum.